Tale eller data – hvad er vigtigst for dig?

I dag kan du få et mobilabonnement med fir tale og data for omkring 150 kroner, men, hvorfor det, hvis ikke du bruger din mobil til at gå på nettet – eller omvendt måske nærmest ikke ved, hvordan din ringetone lyder?

Hos rigtig mange firmaer kan du i dag sammensætte præcis det abonnement du ønsker dig, så du ikke behøver at betale for noget du ikke bruger.

Kend dit behov

Når du først ved, hvad dit forbrug og behov er, så er det ingen sag at finde et mobilabonnement, der giver dig præcis det, du har brug for.

Der er mange forskellige måder at bruge en mobil på og der findes telefoner til alle behov. Ligesom der findes mobilabonnementer.

Den nye trend – ingen data på mobilen

Det har længe været en trend, at vi skal kunne være online 24/7, lige meget, hvor vi er eller, hvad vi laver.

Derfor har vi i stigende grad set abonnementer, der har vægtet data frem for taletid og mobiler, der har haft fokus på en større og større skærm, der kan lade os se film, læse mails og browse på internettet uden problemer.

I dag er der en tendens til at det begynder at gå den anden vej. De gamle mobiler uden muligheden for at gå på nettet er ved at få en revival i visse kredse, der har fokus på nærvær og fysisk samvær i stedet for den allestedsnærværende tilstedeværelse på sociale medier.

Det smitter af på de abonnementer, der er tilgængelige i dag. Der er blevet større udvalg af abonnementer for folk, der ikke har brug for data, eller i hvert fald holder det på et minimum.

Online – all the time

Er du ikke nået helt dertil, hvor du kan undvære data, eller er mobilen en vigtig livline til arbejde og socialt netværk, så er der også at abonnement for dig.

Du kan hurtigt få styr på, hvor meget tale du i grunden bruger på en måned ved at tjekke dit nuværende abonnement. På langt de fleste sider kan du nemlig følge med i dit forbrug og tilpasse dit abonnement til behovet, så du ikke betaler for noget, du ikke bruger.

Du kan md andre ord være online alle the time uden at betale en formue for taletid, du ikke bruger, fordi SMS er dit go to kommunikationsværktøj.

Skift efter behov

Mange af os glemmer, at det er fuldt ud lovligt at skifte abonnement og at vi med stor fordel kan gøre det med jævne mellemrum, hvis vores behov ændrer sig.

Der kan være situationer, hvor du har brug for mere tale eller måske skal du rejse og har i den forbindelse brug for et abonnement med udenlands telefoni.

Helt grundlæggende kan du altid skifte abonnement – men husk at tjekke, om der er en bindingsperiode på det du skifter til.