Har du mistet det økonomiske overblik? Kom på rette spor med disse råd

Hvis du har for mange ubetalte regninger til alt for mange kreditorer, så kan man hurtigt miste det økonomiske overblik. Det er utroligt farligt, da det kan have store konsekvenser for din økonomi. Heldigvis findes der lys for enden af tunnelen, hvis du selv vil gøre en indsats for at komme tilbage på rette spor. Her i guiden får du nogle gode råd til, hvordan du får din økonomi tilbage på rette spor.

Få et overblik over din gæld

For mange ubetalte regninger sker ofte på grund af et mistet overblik. Har du gæld til mange forskellige kreditorer, kan det være hurtigt være meget uoverskueligt. Ved at lave en liste med dine kreditorer, samt hvor meget du skylder, kan du få et samlet overblik over din gæld. Du ved dermed, hvor meget du skal afdrage hver eneste måned. Vil du gøre rigtig meget ud af det, kan du også indskrive dine vilkår i gælden – for eksempel renten.

Hvor kan du spare?

Når du skal have din økonomi på ret køl igen, handler det om at høste de lavest hængende frugter. Hvis du betaler for meget i husleje, kan du prøve at finde et nyt sted at bo. Det kan også være, at dit madforbrug er alt for højt, og måske kan du klare dig for mindre. Et andet oplagt sted at spare penge er på de månedlige abonnementer. Hvis du har et fitness abonnement eller et Netflix abonnement, som du ikke rigtigt bruger, kan det være en nem vej til at spare et par hundrede kroner om måneden. Endevend din økonomi, så kan du helt sikkert finde nogle steder, hvor du kan spare penge. Jo mere du kan spare, jo flere penge kan du betale af på din gæld.

Stift ikke ny gæld hvis du er i RKI

Rigtig mange begår den fejl, at de stifter ny gæld, selvom de i forvejen har gæld. Det kan virke fristende at få betalt din gamle gæld ud med et nyt RKI lån, men det er bare ikke altid den rette løsning. Det kræver nemlig, at du kan få bedre vilkår, end dem du har i dag. Hvis du overvejer at tage et RKI lån, hvor du får samlet alt din gæld i et lån, bør du altid indhente flere tilbud fra forskellige udbydere. Som sagt skal dine vilkår være bedre, før det kan betale sig. Indhent derfor både tilbud online og i din bank. Så har du noget at sammenligne, når du skal vælge dit RKI lån.

Står du ikke i RKI, så skal du stadig være meget opmærksom, før du låner penge på ny. Tit er det en bedre idé at få betalt din nuværende gæld ud, før du stifter mere.